Koffie absorbeert heel makkelijk geurtjes. Lucht versnelt het proces dat koffie zijn smaak eigenschappen doet verliezen. De aroma’s verdampen, terwijl de bonen het smakeloze zuurstof absorberen. Bij gemalen koffie gaat dit proces nog veel sneller dan bij gebrande bonen omdat er meer celoppervlak wordt blootgesteld aan de lucht. Versheid is essentieel voor een lekkere kop koffie, daarom hebben wij een 7 bewaar tips voor u opgesteld:

  1. Haal zo vers mogelijke koffie in huis.
  2. Houd een beperkte voorraad voor maximum 2 weken
  3. Bewaar de koffie nooit in de koelkast, koffie absorbeert makkelijk geuren en smaken.
  4. Koop geen gemalen koffie maar koffiebonen. Koffiebonen geven minder makkelijk hun aroma’s af, hierdoor krijg je smaakvollere koffie.
  5. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht en zuurstof bij de koffie komt.
  6. Zorg ervoor dat er geen licht bij de koffiebonen kan.
  7. Koffie bewaar je het best met onze vershoudclip. Hiermee kan je de koffiezak goed sluiten. Deze clip krijgt u gratis bij elke bestelling van een zak koffiebonen bij Zwager Koffie.