Herfstachtige recepten

Herfstachtige lekkernijen met koffie

Wist je dat je koffie ook heerlijk kunt combineren? Koffie in combinatie met groente of fruit is niet iets dat men snel zou verzinnen, maar de rijke smaakcombinatie doet wonderen. Wij hebben voor jou uitgezocht welke producten we hier nu voor nodig hebben, dus het enige wat jou nog rest te doen, is een bezoekje brengen aan de supermarkt en een korte tijd spenderen in de keuken!

 

  1. Koffie-bananenbrood

Houd je ook van een gezond tussendoortje, en heb je bananenbrood al eens geprobeerd? Dan is het nu tijd voor bananenbrood met koffie en chocolade. Wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit maakt, kan je hieronder lezen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 5 rijpe bananen
  • 200 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 milliliter espresso
  • 1 handje pecannoten
  • 50 gram chocolade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
  3. Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso en de gesloten kokosolie. Mix de ingrediënten tot een glad beslag.
  4. Voeg een handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog even kort, zodat ze een beetje crunchy blijven.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet vervolgens het beslag hierin.
  6. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en druk de banaan aan de bovenkant in het beslag.
  7. Zet de cakevorm in de oven en bak het in 45 minuten gaar. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster buiten de oven.
  8. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en drizzle de gesmolten chocolade over de bovenkant van het bananenbrood.

 

  1. Pumpkin Spiced Latte

Ieder jaar in de herfstperiode, zien we de Pumpkin Spiced Latte terugkomen. Dit drankje is in 2003 bedacht door Peter Dukes en het is inmiddels een van de meest populaire Starbucks seizoendrankjes. Maar waarom ergens halen, terwijl je hem nu ook zelf kunt maken. Lees hieronder het volledige recept en verras jezelf of jouw gasten dit seizoen met dit heerlijke drankje!

Ingrediënten (voor één latte):

  • 200 milliliter (plantaardige) melk
  • 2 eetlepels pompoenpurree (zelf te maken, óf kant en klaar)
  • Suiker
  • Speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille
  • 60 milliliter espresso
  • Toef slagroom
  • Pumpkin Spice kruiden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm 200 milliliter melk met de pompoenpurree, suiker en de speculaaskruiden op halfhoog vuur. Laat de samenstelling niet koken maar haal de substantie voor het kookpunt van het vuur af.
  2. Gooi 1 theelepel vanille bij de substantie en maak er een glad geheel van met behulp van een staafmixer. Giet hier een kopje espresso bij van 60 milliliter.
  3. Schenk het geheel in een mok. Spuit hier een toef slagroom op en bestrooi de slagroom vervolgens met wat Pumpkin Spice kruiden.

Geniet van deze herfstachtige recepten en laat ze je lekker warm houden!