Heeft u in de ochtend moeite met opstarten of moet u in de avond langer doorwerken? Een goede kop koffie kunt uw vermoeidheid laten verdwijnen.

Ellen Kampman, hoogleraar voeding en ziekte aan de Wageningen Universiteit vertelt ; “Het is inderdaad zo dat cafeïne in koffie een gevoel van vermoeidheid kan verdrijven. Dat effect is wel bij iedereen verschillend, het is deels genetisch bepaald hoe gevoelig je bent voor cafeïne”.

Cafeïne stimuleert allerlei lichaamsfuncties zoals, hart- en vaten, nieren, darmen en zenuwstelsel. Cafeïne heeft ook een directe invloed op onze hersenen, dit blijkt uit onderzoek van Huib Mansvelder, hoogleraar neurofysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Effect op onze hersenen

Een kopje koffie heeft al meteen invloed op de communicatie tussen de hersencellen. De Cafeïne werkt het slaapmolecuul tegen. Cafeïne remt dit zodat de hersencellen later actief blijven. Hierdoor met je alerter en minder vermoeid.

Op de lange termijn is koffie zeker gezond

Veel koffie drinken is goed voor je gezondheid. “Het drinken van vier tot vijf koppen koffie per dag blijkt te helpen tegen allerlei chronische ziektes zoals, hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker,” aldus Kampman. Een overzichtsstudie uit 2017 van Harvard University bevestigt dit. Het effect lijkt niet te komen van de Cafeïne, maar van andere stoffen in de koffie. De polyfenolen in de koffie spelen hierbij een grote rol.

Polyfenolen zijn de antioxidanten in ons dieet en beschermen celbestanddelen als dusdanig tegen oxidatieve schade. Oxidatieve schade wordt vaak in verband gebracht met ziekten.

Bekijk nu onze (h)eerlijke Zwager Koffie tijdelijk in de aanbieding! Gebruik kortingscode: STAYHOME voor 10% korting op al onze (h)eerlijke koffie en thee. Bij een bestelling boven de 20 euro bezorgen wij het gratis bij u thuis!

Offerte
Contact