Het Verhaal van Zwager Koffie

In onze ambitie om de grootste leverancier te worden voor koffie op het werk en daarmee dagelijks bedrijven en hun medewerkers te voorzien van de beste koffie en ingrediënten, werken wij dagelijks met passie en overgave om dit te bereiken met onze medewerkers.

Want we willen niet alleen de grootste worden, maar ook de grootste blijven. Winst is daarin niet onze drijfveer, maar bij Zwager Koffie draait het allemaal om onze klanten. Hierin vieren wij onze successen en resultaten, maar leren we dagelijks van onze fouten. Alleen zo kunnen wij groeien in onze ambitie om iedereen te voorzien van (h)eerlijke koffie op het werk.

Samen met al onze collega’s streven wij er dag in en dag uit naar om al onze klanten te voorzien van alle gemakken omtrent de koffievoorziening. Wij verkopen niet alleen de ingrediënten, maar voor veel van onze klanten verkopen wij een beleving. Koffie is een prachtig product wat men nuttigt bij veel speciale momenten en bij het beleven van tradities. Koffie is dagelijks aanwezig in ons leven.

Wij hebben veel onderzoek gedaan naar het vinden van de juiste samenstelling van onze koffieblends. Rekening houdend met ons streven naar optimale duurzaamheid, zorgen wij ervoor dat bij de herkomst van onze koffiebonen de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Het geeft ons als Zwager Koffie volledige grip op het proces van koffiebes tot de gebrande koffieboon.

Door onze gezamenlijke passie voor koffie zijn wij in staat om de kwaliteit te borgen van onze koffiebonen. Daarnaast kiezen wij met uiterste zorg onze leveranciers uit van enkel en uitsluitend A-merken koffiemachines. Hiermee voorkomen we onnodige problemen met koffiemachines in de toekomst. Dit alles om bedrijven compleet te kunnen ontzorgen op het gebied van koffie, thee en overige facilitaire zaken.

Om dit alles te kunnen waarborgen, werken wij veelal met vaste afnamecontracten op basis van koop (directe aanschaf), huur (lease) of bruikleen van onze koffiemachines. Met onze unieke all-in overeenkomsten bezorgen wij maandelijks de afgesproken ingrediënten bij al onze klanten, verspreid over heel Nederland. Daarbij verzorgen onze routevertegenwoordigers preventief en correctief onderhoud op de machines, om zo de optimale beleving van onze koffie te waarborgen.

Over Zwager Koffie

Onze kijk op Koffie

Koffie is een van de meest complexe producten ter wereld. Door verschillende soorten single origin en blends te proeven hebben we onze eigen Zwager Koffie ontwikkeld. Dit is een proces van veel proeven en afstemmen om onze reeks koffie te ontwikkelen en te branden voor een breed publiek. Onze vijf koffiesoorten variëren van mild tot sterk waardoor we aan iedere koffieliefhebber de geschikte koffie kunnen leveren.

Onze koffiesoorten bevatten meer dan 1000 bestanddelen die bijdragen aan de smaak en aroma van de koffie en er zijn 3 hoofd-smaaktonen: zoet, zuur en bitter. Overmatige bitters in de koffie worden voor een deel veroorzaakt door een hoog cafeïnegehalte in de koffie, door een juiste balans te vinden in de smaaktonen hebben we uiteindelijk onze Zwager Koffie gebrand.

Het Brandproces

Tijdens het branden van de koffiebonen ontwikkelen de suikers zich in de boon wat tot karamellisatie leidt. De fase van karamelisatie bepaalt voor een groot deel de aciditeit (licht zure smaak-tonen), zoete en bittere smaak-tonen.

De koffiebonen van Zwager worden zo gebrand dat de beste eigenschappen uit de koffieboon naar voren komen. Door overmatige bitters in het brandproces weg te laten creëren we een perfecte boon. Wij branden de bonen op smaak en hebben voor elke koffieliefhebber een passende boon. Daarnaast branden wij onze bonen minder donker dan andere branders wat uiteindelijk meer smaak geeft.

Wilt u onze koffiebonen proeven? Klik dan op onderstaande button.

Koffiebonen

OFFERTE AANVRAGEN

Bent u geïnteresseerd in een van onze producten?

Wij maken graag een offerte voor u.

BELLEN KAN OOK