Het Verhaal van Zwager Koffie

Wij willen op een eerlijke en transparante wijze u en uw organisatie voorzien van koffie en alle aanverwante zaken. De oorsprong van ons verhaal ligt bij de ondernemers achter Zwager Koffie. Twee ondernemers met hun eigen passie en vaardigheden.

Bram Derks heeft de passie voor het ondernemen en om organisaties verder te helpen door maatwerk oplossingen te bieden voor het MKB, personeel verder te laten ontwikkelen en kansen te zien waar andere stoppen. Randolph van Loon heeft passie voor alles wat met koffie te maken heeft, waarbij het zover gaat dat thuis op de aanrecht geëxperimenteerd wordt met koffie specialiteiten. Kwaliteit staat voor hem hoog in het vaandel en hij brengt met zijn ondernemers en administratieve vaardigheden op bestuurlijk niveau heel wat bagage mee.

Doordat beide zwagers zijn, was de naam Zwager Koffie snel gekozen. Wij hebben veel tijd in onderzoek gestoken, om zo de beste kwaliteit koffiebonen aan te kunnen bieden aan onze klanten. Hierbij is het belangrijk dat de oogst op een milieubewuste, klimaat neutrale en eerlijke manier verzorgd werd.

Met onze ervaring in het MKB bieden wij naast de (h)eerlijke koffiebonen, ook thee specialiteiten, overige ingrediënten en koffieapparatuur. Met merken als Franke, Jura, Etna en Necta werken we uitsluitend met A-merken apparatuur. Tevens beschikken we over een landelijk dekkende service organisatie om u in alle gemakken te voorzien en compleet te ontzorgen.

U kunt bij ons niet alleen kopen, want ook huren/leasen/huurkoop/bruikleen zijn mogelijk bij Zwager Koffie.
Niks gaat ons te ver om u van warme en koude dranken te voorzien en we gaan altijd een stap verder waar andere afhaken.

Over Zwager Koffie

Onze kijk op Koffie

Koffie is een van de meest complexe producten ter wereld. Door verschillende soorten single origin en blends te proeven hebben we onze eigen Zwager Koffie ontwikkeld. Dit is een proces van veel proeven en afstemmen om onze reeks koffie te ontwikkelen en te branden voor een breed publiek. Onze vijf koffiesoorten variëren van mild tot sterk waardoor we aan iedere koffieliefhebber de geschikte koffie kunnen leveren.

Onze koffiesoorten bevatten meer dan 1000 bestanddelen die bijdragen aan de smaak en aroma van de koffie en er zijn 3 hoofd-smaaktonen: zoet, zuur en bitter. Overmatige bitters in de koffie worden voor een deel veroorzaakt door een hoog cafeïnegehalte in de koffie, door een juiste balans te vinden in de smaaktonen hebben we uiteindelijk onze Zwager Koffie gebrand.

Het Brandproces

Tijdens het branden van de koffiebonen ontwikkelen de suikers zich in de boon wat tot karamellisatie leidt. De fase van karamelisatie bepaalt voor een groot deel de aciditeit (licht zure smaak-tonen), zoete en bittere smaak-tonen.

De koffiebonen van Zwager worden zo gebrand dat de beste eigenschappen uit de koffieboon naar voren komen. Door overmatige bitters in het brandproces weg te laten creëren we een perfecte boon. Wij branden de bonen op smaak en hebben voor elke koffieliefhebber een passende boon. Daarnaast branden wij onze bonen minder donker dan andere branders wat uiteindelijk meer smaak geeft.

Wilt u onze koffiebonen proeven? Klik dan op onderstaande button.

Koffiebonen

OFFERTE AANVRAGEN

Bent u geïnteresseerd in een van onze producten?

Wij maken graag een offerte voor u.

BELLEN KAN OOK